Klubbens historie.

 

Klepp bueskytterklubb ble startet i 1987 som følge av at en gruppe speidere fra Orstad speidergruppe organiserte aktivitetsdag, og fikk prøve bueskyting hos Bryne bueskytterklubb. De som var med ble interesserte i å drive med dette videre og det ble bestemt å starte egen klubb. De første årene var klubben en del av KFUM/KFUK systemet og gikk under navnet Klepp KFUM/K IL, Orstadbuen. I 1991 byttet klubben navn til Klepp bueskyttere og hoppet således av KFUM/K systemet.

I begynnelsen trente klubben i gymsalen på Orstad skole, men det var store begrensninger på treningstidene. Etter en stund fikk styret vite at to tilfluktsrom i Klepp idrettshall var ledige, og da klubben fikk tilgang der ble det mye lettere for medlemmene å trene ofte da klubben er alene om å disponere lokalene. 8. mars 2019 var en stor dag for klubben. Da fikk klubben endelig et eget innendørsanlegg med topp moderne fasiliteter og fikk doblet kapasiteten for antall skyttere som kan skyte samtidig. Bygget har også et flott oppholdsrom slik at de som ikke skyter selv kan knytte nye bekjentskap.

Utendørs var det og utfordrene å få trent i starten da vi ikke hadde eget treningsanlegg. Treningen foregikk tidvis i Sandtangen på Bryne og tidvis der som det i dag er modellbilbane i Klepp. Etter noen år med begrensede muligheter til å trene utendørs ble arbeidet med å etablere Trollvika buepark pågegynt, og i 2001 stod anlegget ferdig.

Det at klubben har gode anlegg for å trene gjør at vi kan tilby nye interesserte å trene ofte, og det er veldig bra for rekruttering. Klubben er en av landets største og mest aktive bueskytterklubber og hevder seg alltid i nasjonale mesterskap. Klubbens prestasjoner har også i det siste resultert i uttak til internasjonale stevner. Noen av medlemmene har prestert så bra at det har resultert i sponsoravtaler med utstyrsleverandører. Flere av klubbens skyttere er også tatt ut av NBF til å være med i satsingsgrupper frem mot kommende internasjonale mesterskap.

 

 

 

 

 

 

best Running shoes brand | Nike Sportswear Dunk Low Disrupt White - DD6620-001