Årets 3D NM ble nok en gang arrangert av Hardanger bueskytterklubb. Løypa var satt opp i Osa innerst Hardangerfjorden. Arrangøren hadde gjort en god jobb med løypa, som lå i naturskjønne omgivelser. Selv om det regnet store deler av lørdagen og litt på søndagen var det et flott arrangement.

Klubben vår stilte med 9 skyttere i 4 forskjellige klasser. For noen av skytterne bød været på en utfordring i form av siktetrøbbel. Andre i klubben taklet dette bra og skjøt meget godt. Gunnar Fykse og Tommy Figved ble blandt de 8 beste i innledende runde i herrer compound og fikk dermed mulighet til å skyte om pallplass. Gunnar endte til slutt opp som nr 6.

Stein Anzjøn er alltid å regne med i 3D og lå lenge an til å ende på pallen. Det ble til slutt 4. plass.

Sander Figved og Even Figved møttes nok en gang i gullfinale. Det ble en skikkelig triller. Even så lenge ut til å gi Sander en solid leksjon i god avstandsbedømmelse og ledet med 5 poeng før siste finalemål. På siste målet skjøt Even en femmer og Sander en tier. Dermed måtte det shootoff til for å avgjøre hvem som skulle stå på toppen av pallen. Der var Even iskald og skjøt 11 poeng mot Sander sine 8.

Klubben fikk også en norgesmester i klassen langbue damer. Den prestasjonen sto Anette Bjørløw Taksdal for. Hun skjøt en god innledende runde og gikk til finaleskyting. I første finalerunde knuste hun motstanderen sin med 20 mot 10 poeng. I gullfinalen slo hun til med et imponerende senterskudd på siste målet og vant med 21 mot 10 poeng.