Klepp bueskyttere var selv arrangør av årets NM i feltskyting. Arrangementet ble holdt i Årdal i Ryfylket. Løypa var delt i to sløyfer på 12 mål hver og var til dels utfordrende med flere mål som var enten bratt oppover eller nedover. Likevel var banen meget god og fikk skryt av deltakere fra flere klubber. Været var også på arrangørens side. Det kom noen få regndråper på slutten av premieutdelingen. Ellers var det fint.

Tidsmessig holdt arrangementet seg innenfor planlagt ramme og fløt godt hele veien.

Det var 47 skyttere som stilte til start. Av disse var 16 fra Klepp.

Lørdagen var det innledende skyting på 24 mål. De fleste av Klepp sine skyttere kvalifiserte seg til individuell elimineringsskyting på søndagen. Klepp var eneste klubb som stilte lag og fylte således hele pallen.

I finaleskytingen i compound møttes Oddmund Tjentland og Anders Faugstad, begge fra Klepp, i gullfinalen. Oddmund var favoritt etter å ha skutt suverent best i innledende runde. Likevel viste Anders at han virkelig har tatt steget opp til elitenivå og slo Oddmund med to poeng. I klassen langbue herrer vant Kristian Hansen gull mot Stein Anzjøn som ikke skjøt finale og Christian Gjertsen fra Klepp tok bronse. I langbue damer vant Anette Bjørløw Taksdal mot Ragnhild Lode, begge fra Klepp. Sander Figved tok nok et gull i sin klasse. Line Ridderstrøm tok sølv i recurve damer.

Klepp endte, ikke overraskende, opp som suverent beste klubb.

Klepp står som arrangør av NM felt også neste år. Vi håper enda flere tar turen til Årdal. Det er absolutt verdt det.